Pressmeddelande: Alla gymnasieungdomar borde få ett sommarjobb

När gymnasieungdomarna har sommarjobb under gymnasietiden så skapas möjligheter för att komma ut i arbetslivet. Sommarjobb ger erfarenhet och självförtroende. Den moderatledda koalitionen har dragit bort sommarjobbsgarantin för gymnasieungdomar i både årskurs 1 och 3. De har alltså tagit bort möjligheten för två av tre ungdomar.
          Tryggheten och friheten i att kunna tjäna egna pengar som student har alltid varit viktig. Men den moderatledda koalitionen valde att strunta i detta. Nu har många studenter, av de som haft turen att ens hitta ett jobb, tvingats gå med på fruktansvärda arbetsvillkor och låga löner för att kunna ta sig igenom sommaren. Jag vet vad jag talar om, jag är en av de studenter som påverkas av beslutet av den moderatledda koalitionen, säger SSU i Sigtunas ordförande Susan Jibran.
Detta beslut ger enbart en besparing på mindre än 1 promille av kommunens budget och är enligt Socialdemokraterna helt fel prioritering. För Socialdemokraterna är en sommarjobbsgaranti för samtliga gymnasieungdomar väldigt viktig för att de ska få större möjlighet att komma ut i arbetslivet efter gymnasiet.
          Genom att tidigt få prova på att arbeta på riktigt får ungdomarna ett ovärderligt underlag till sitt första CV. Därför är sommarjobbsgarantin så viktig för oss Socialdemokrater, säger oppositionsrådet (S) Marie Axelsson.
facebook Twitter Email