Bruno Landstedt lämnar kommunfullmäktige efter 18 år

Bruno Landstedt lämnar sitt uppdrag som ledamot i Sigtuna kommuns kommunfullmäktige efter 18 år. När han tillfrågades varför han valt att lämna sitt politiska uppdrag svarade han:

-Det är med ålderns rätt, jag är faktiskt 83 år gammal. Det är dags att släppa fram de yngre!

Bruno gick med i SSU 1959 och är utbildad socionom. Han studerade även på universitet i Minnesota i USA under 60-talet där han även praktiserade och tilldelades utmärkelsen hedersmedborgare för sina insatser på socialförvaltningen i Minneapolis. Som verksamhetschef på organisationen Neuroförbundet som arbetar med frågor som rör personer med neurologiska diagnoser och deras rättigheter reste Bruno världen runt och träffade en rad välkända personer, inklusive skådespelaren och diplomaten Shirley Temple och ingen mindre än påven.

Brunos första förtroendeuppdrag var som ledamot i Socialnämnden i Stockholms kommun 1970. Därefter blev han ledamot i både region- och kommunfullmäktige. 1991 flyttade han till Sigtuna kommun där han till en början tänkte sluta med politik men så småningom kände han intresset vakna till liv igen. 2002 påbörjade han sitt uppdrag som ledamot i Sigtuna kommuns kommunfullmäktige där han senare kom att bli vice ordförande.

Brunos viktigaste fråga har länge varit situationen för de äldre i kommunen och landet i stort, särskilt nu under pandemin.

-Nu går det upp för regering, regionerna och kommunerna hur illa det har varit för äldre i vårt land, nu kommer facit, säger Bruno.

Igår kväll tjänstgjorde Bruno Landstedt för sista gången.

facebook Twitter Email