Pressmeddelande angående Märsta station

Märsta station prioriterades bort igen - vi är besvikna. 

Vi socialdemokrater tycker dagens besked är mycket tråkigt för kommunen och kommuninvånarna. Vi tycker det fel att den tidigare planen om Märsta station inte är en del av den ambitiösa infrastruktursatsning som regeringen igår presenterade. 

– Vi hade räknat med att få ta del av den här satsningen på runt 633 miljoner kronor och det är en besvikelse att vi inte prioriterats den här gången heller, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

Området runt Märsta station är oerhört viktigt för Märstas kommunikationsmöjligheter och vidare infrastrukturutveckling. Vi har samtidigt förståelse för att regeringen tar hänsyn till hela landets behov och att alla behov inte kan tillgodoses på en gång.

Vårt besked till kommuninvånarna är nu att vi socialdemokrater kommer fortsätta att jobba hårt och ihärdigt för att Märsta station ska byggas ut och utvecklas vid nästa infrastruktursatsning. 

– Redan idag skickar vi en inbjudan till infrastrukturministern Tomas Eneroth så att han kan få komma ut till Märsta och uppleva våra behov av en ny station här på plats, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

 

I lokalmedia: http://www.marsta.nu/startsidan/besvikelse-over-att-marsta-station-nobbas/

facebook Twitter Email