Oppositionsråd i Sigtuna kommun väljer att inte kandidera på nytt

Efter att för över 20 år sedan valts som förtroendevald i Sigtuna kommun för första gången och varit i ledande roller i mer än åtta år väljer Ibrahim Khalifa att inte kandidera som förstanamn för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun. Beskedet lämnade han till den lokala partiledningen under senhösten 2017.

Ibrahim har under sin tid genomfört flera framgångsrika projekt och förändringsarbeten. Till exempel kan nämnas utvecklingsarbete i grundskolan som ledde till att Sigtuna kommun sedan utsågs till årets skolförbättrare i Stockholms län eller projektet Ung Satsning som sänkte ungdomsarbetslösheten. Även två framgångsrika projekt som hjälpte personer från försörjningsstöd till arbete genomfördes.

– Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare. Jag fick också vara med och hjälpa folk från bidrag till jobb, vilket är kärnan i den Socialdemokratiska politiken, säger Ibrahim Khalifa, oppositionsråd i Sigtuna kommun.

Nu startar nomineringsprocessen för att utse förstanamn till kommunfullmäktigelistan för perioden 2018-2022. Arbetet beräknas vara färdigt under våren.

– Jag har försökt att övertala Ibrahim att stanna men respekterar hans slutgiltiga beslut. Jag är glad att han ändå väljer att fortsätta som fritidspolitiker så att hans stora erfarenhet och kunnande kommer till fortsatt nytta, säger Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

facebook Twitter Email