Möt våra kandidater till kyrkofullmäktige i Märsta pastorat

  1. Gun Eriksson, 73 år, Husby-Ärlinghundra

Varför engagerar du dig?

Svenska kyrkan är en viktig pusselbit i samhällsbygget nu och historiskt. Alla som vill är välkomna i gemenskapen, där allas lika värde gäller.

Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner för solidaritet, jämlikhet och rättvisa. Svenska kyrkans värdegrund ligger nära socialdemokratins, av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov!

Varför är kyrkovalet 2021 viktigt?

Det finns krafter inom Svenska kyrkan som vill gå i en helt annan riktning. Då är alla inte välkomna till kyrkan. Kvinnor ska inte prästvigas och samkönade äktenskap är inte tillåtna. Jag vill vara med och värna den öppna folkkyrkan.

2. Assar Gylfe, 80 år, Husby-Ärlinghundra

Varför engagerar du dig?

Min tro på gud och den socialdemokratiska ideologin motiverar mig att ställa upp i kyrkovalet.

Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner för att förvalta och vidareutveckla kyrkans barn- och ungdomsverksamhet.

Varför är kyrkovalet 2021 viktigt?

Högerpopulistiska partier håller på att förstärka sitt inflytande inom Svenska kyrkan. Det är viktigt att rösta för att motverka deras inflytande i kyrkan.

3. Erna Wallström, 77 år, Husby-Ärlinghundra

Varför engagerar du dig?

Jag har alltid varit engagerad i samhällsfrågor och som medlem i svenska kyrkan känns det naturligt att engagera sig för att vara med och påverka kyrkan. Svenska kyrkan är en så stor del av vårt samhälle!

Vilka frågor brinner du för?

Svenska kyrkan ska vara en öppen folkkyrka, som välkomnar alla, vem man än är. Dessutom menar jag att vi måste vårda det kulturhistoriska arvet för kommande generationer. Då menar jag inte bara alla vackra kyrkobyggnader, utan hela kyrkans historia genom alla dess tider. Och så förstås, öka dopfrekvensen, så svenska kyrkan kan få fler medlemmar.

Varför är kyrkovalet 2021 viktigt?

För oss socialdemokrater är det jätteviktigt att våra medlemmar och sympatisörer går och röstar. Vi vill inte att de odemokratiska krafterna tar än större plats i kyrkan.

facebook Twitter Email