Axelsson högt på Socialdemokraternas riksdagslista

När Socialdemokraterna i Stockholms län presenterar valberedningens förslag till riksdagslista 2018, så finns Marie Axelsson från Sigtuna med högt på listan. Hon föreslås stå på plats 15 vilket innebär stora möjligheter att hon blir Sigtuna kommuns nästa riksdagsledamot.

Vid de senaste riksdagsvalen har Sigtuna kommun haft representation genom Björn von Sydow, tidigare talman och vice ordförande i konstitutionsutskottet. Vid valet 2018 tar Björn von Sydow ett steg tillbaka och lämnar därmed plats för förnyelse.

– Sigtuna kan få en lovande politiker, Marie Axelsson, högt på valsedeln i valet till riksdagen 2018, säger Björn von Sydow.
– Och i det ljuset har jag inte en möjlighet att vara på valbar plats. Förr eller senare är det ju en realitet, fortsätter Björn von Sydow. Att stå på valsedeln längre ned uttrycker, att jag fortsatt gärna vill arbeta för de socialdemokratiska idéerna.

Marie Axelsson är 47 år och bor med sin familj i Sigtuna. Hon arbetar som lärare på S:t Pers skola och är idag gruppledare i kommunfullmäktige och i kultur- och fritidsnämnden.

– Uppdraget som riksdagsledamot ett av de finaste jag kan tänka mig, säger Marie Axelsson.
– Jag kommer driva grundläggande frågor om skolan och invånarnas trygghet, fortsätter Marie Axelsson.

Det är ovanligt att som ny kandidat bli placerad högt upp på riksdagslistan, vilket innebär att Marie Axelsson efter 2018 mycket väl kan komma att tjänstgöra som riksdagsledamot.

– Det är ett bra betyg på det arbete vi gjort inom Socialdemokraterna i Sigtuna kommun, inte minst genom Björn, under många år, säger Mia Hämäläinen Persson, ordförande i Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

facebook Twitter Email